256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Uzamayan Saçlar için Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Uzamayan Saçlar için Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Uzamayan Saçlar için Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Hızlı uzayan, parlak ve canlı, sağlıklı saçlara sahip olmak.. Kim istemez ki? Ancak bazı dönemlerde saçlarımızın çok yavaş uzadığını düşünürüz. Saçlarımız yavaş uzadığı için kırıklarını aldırmayı erteler, sağlıksız bir görünüme sebep oluruz. Siz de saçlarının uzamadığını ya da yavaş uzadığını düşünenlerden biriyseniz gelin bu konuyu detaylı olarak inceleyelim.

Saçların uzama hızı kişiden kişiye değişir. Ek olarak saçımız, her dönemde de aynı hızda uzamaz. Yani kendi saçlarımız için de uzama hızı zaman zaman değişebilir. Bunu etkileyen faktörlerden ve neler yapabileceğimizden bahsedelim.

Saçlarımızın Uzamasını Engelleyen Faktörler

  1. Sık sık ısı ile şekillendiren aletler kullanmak

Saçlarımızı sürekli maşa, düzleştirici gibi şekillendiriciler kullanarak yıpratırsak saç uzama hızımız da bununla bağlantılı olarak yavaşlayabilir. 

Şekillendirici aleti kullanmadan önce ısıya karşı saçımızı koruyacak bakım ürünleri kullanarak ısı kaynaklı kırılma ve yıpranmaları en aza indirebiliriz. 

  1. Saçlarımızı yanlış ürünlerle boyamak

Saçlarımıza kullandığımız boyaların içeriklerine mutlaka dikkat etmeliyiz. Saç diplerine zarar verecek ağır boyaları ve açıcıları mümkün olduğunca kullanmamaya özen göstermeliyiz. Çünkü saç diplerinin hasar görmesi saç uzamasını doğrudan etkileyecektir. 

Boyalı saçların bakımı ile ilgili yazdığımız içeriğimiz: Boyalı Saçların Bakımı Nasıl Olmalıdır?

  1. Kırık saçları kestirmemek

Saçların yavaş uzadığı dönemlerde saçları kestirmeyip kırıklarını aldırmamak saçların sağlıklı olmamasına sebep olacaktır ve yavaş uzamaya devam edecektir. Saçları belirli aralıklarla kestirmek ve kırıklarını aldırmak saç sağlığı için önemlidir. 

  1. Doğru beslenmemek

Beslenme düzenimiz cilt ve saç sağlığımız konusunda etkilidir. Yeterli beslenmediğimizde ve vitaminsiz kaldığımızda saçlarımız da beslenmez ve yavaş uzar. 

Yeterli ve sağlıklı beslenmeye dikkat ederek saç ve cilt sağlığımızı da koruyabiliriz. 

  1. Psikolojik Faktörler

Psikolojik faktörler sağlığımızı, cildimizi ve saçlarımızı etkiler. Psikolojik problemler yaşadığımız zamanlarda saçlarımızın ve tırnaklarımızın daha yavaş uzaması mümkündür. İlaç kullanımına sebebiyet verecek rahatsızlıklar dışında elimizden geldiğince stresten uzak durmak faydalı olacaktır. 

  1. Yaş Faktörü

Yaş faktörü de saç uzamasını etkiler. Yaşımız ilerledikçe cildimiz ve saçlarımızın yenilenmesi yavaşlar. Bu doğal bir süreçtir ancak yıllar boyu saçı boyamak, ısıl işlemlere maruz bırakmak gibi sebepler de yaş aldıkça saçın daha yavaş uzamasına sebep olacaktır. Saçları daha bakımlı göstermek adına yoğun işlemler yapmak yerine saçı besleyici bir saç bakımı rutinine sadık kalmak daha mantıklı bir tercih. 

Genç yaşlardan itibaren saçları korumak da ileride saç problemi yaşamanın önüne geçecektir. 

Saçların Daha Hızlı Uzaması için İpuçları

  • Saçları şampuandan tamamen arındırarak saç derisinin nefes almasını sağlamalıyız.
  • Saçlar ıslakken kırılma riski daha yüksektir. Havluyla bir kere nemini almak yeterli olacaktır. Tamamen havluyla kurulamak yerine kullanmadığınız bir tişörtle kurulamayı deneyebilirsiniz. 
  • Saçları kendi yağında beslenmesine izin vermek saç diplerinin kurumasını engelleyecektir. 

Saçlarla ilgili her konuda belirttiğimiz gibi saç yapımıza uygun bakımı yapmak çok önemlidir. 

Saç yapınıza uygun formülü hazırlamak için tıklayın.