256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Tuzun/Tuzlu Suyun Saça Zararları

Tuzun/Tuzlu Suyun Saça Zararları

Tuzun/Tuzlu Suyun Saça Zararları

Yaz günlerinde tatile çıkmadan önce ya da denize girdikten ve saçlarımızın zarar gördüğünü düşündükten sonra merak ettiğimiz bir konu: Tuzlu su saça zarar verir mi? Bu konuda net bir şey söylemek çok doğru değil. 

Deniz suyunun cilde ve saça iyi geldiğini mutlaka duymuşsunuzdur. Deniz suyu, tuzlu su aslında iyileştirici bir etkiye sahip. Ciltteki aknelere, zararlı bakteri ve enfeksiyonlara karşı olumlu yönde etkileri olduğu düşünülüyor. Bu yönden saç köklerindeki bakterilere, ölü derilere de faydalı olduğu söylenebilir. 

Saçlarımızın sağlığı için nemin önemli olduğunu da unutmamalıyız. Saçlarımız neme ihtiyaç duyar. Bu sayede saçlarımız daha parlak, güçlü ve esnek olur. Saçlarımız defalarca deniz suyuna maruz kaldığında ise kuruyup kırılabiliyor ve nemini kaybedebiliyor. Bu da saçların sağlıksız, bakımsız görünmesine sebep oluyor. Sonrasında ise tatil dönüşlerinde yoğun bakımlar uygulayarak toparlamaya çalışıyoruz. Deniz tuzunun verdiği zararı en aza indirmek için yapabileceğimiz bazı şeyler var. 

Tuzlu Suyun Zararlarına Karşı Neler Yapabiliriz?

  • Öncelikle denizden çıktığımızda saçları tuzlardan arındırmak için yıkamak gerekiyor. Tuzu saçlarımızdan arındırmadan güneşin altında vakit geçirdiğimizde saçlarımız zarar görecektir. Derinlemesine yıkamasak bile sudan geçirmek faydalı olacaktır.
  • Nemlendirme özelliği yüksek olan şampuan kullanarak saçlarımızın nemini koruyabiliriz. Tuzlu su ve güneşin kuruttuğu saçlarımıza nem verecek bir şampuan iyi gelecektir. 
  • Gün sonunda saç yapımıza uygun nemlendirici bir şampuan ile birlikte bakım kremi kullanmalıyız. Zamanımız varsa saçı besleyici bir bakım yapabiliriz. 
  • Tatilden döndüğümüzde saç bakımı yaparak tuzlu suyun saçlarımızda yarattığı, önüne geçemediğimiz zararları telafi edebiliriz. 
  • Saçlarımızın nemsiz kaldığı ve kırılmaya yatkın olduğu bu sürede sımsıkı toplamamak da faydalı olacaktır. Zaten nemsiz olan saçlarımız sımsıkı toplandığında kırılabilir ya da kuruluk problemi yaşanabilir. 

Tuzun iyileştirici etkisinden nasıl yararlanabiliriz?

Sürekli olarak güneşe maruz kaldığımız tatillerde tuzlu su, istediğimiz iyileştirici etkiyi göstermek yerine tam tersine saçlarımızın daha çok yıpranmasına sebep olabilir.  

Tatillerde tuzu saçlarımızdan olabildiğince arındıralım. Tatilde olmadığımız, daha az güneşe maruz kaldığımız ve düzenli olarak saç bakımı yaptığımız dönemlerde belirli aralıklarla tuz uygulamaları yapmak daha sağlıklı olacaktır. Ancak özellikle belirtmeliyiz ki saçlarınızda kuruluk sorunu yaşıyorsanız tuz daha da kurumasına sebep olabilir. Yine saçlarınızda boya varsa tuz ve tuzlu su uygulamaları boyanın daha hızlı akmasına neden olabilir. 

Saçlarınız yağlıysa ve saçlarınızda boya yoksa tuzlu uygulamalar yapabilirsiniz.  Doğru uygulama ile tuz, fazla yağlanma ve saç derisi problemlerine iyi gelecektir. Saçların daha hızlı uzamasını sağladığı da düşünülmektedir.

Deniz tuzunu ya da epsom tuzu saç kreminize karıştırarak ve 15-20 dk bekletip durulayarak uygulayabilirsiniz. Belirli aralıklarla düzenli bir şekilde kullandığınızda değişimi gözlemleyeceksiniz.