256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Şampuanlarda Olmaması Gereken İçerikler

Şampuanlarda Olmaması Gereken İçerikler

Şampuanlarda Olmaması Gereken İçerikler

Son yıllarda temiz içerikli beslenmek ve temiz içerikli ürünler kullanmak oldukça dikkat edilen bir konu haline geldi. Bir besinin yalnızca lezzeti ve anlık ihtiyacı karşılamasının yanı sıra sağlıklı olup olmadığını ve içerisindekileri daha çok önemsemeye başladık. 

Yaşam tarzımıza dahil etmeye çalıştığımız temiz içerikli ürünlerin başında da kişisel hijyen ürünleri geliyor. Kişisel hijyen ürünlerinde de içerik okumaya ve içeriğinde  zararlı kimyasal maddeler bulunan ürünleri kullanmamaya çalışıyoruz. 

Şampuan ve saç kreminde hangi malzemelere dikkat etmeliyiz ve hangi bileşen malzemeler olan içerikleri tercih etmemeliyiz diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Gelin bugün şampuan ve saç kremlerinde kaçınmanız gereken malzemelerden bahsedelim.

Kaçınmamız Gereken Şampuan ve Saç Kremi Malzemesi

  1. Sülfat

Sülfatı pek çoğumuz mutlaka duymuşuzdur. Sülfat saçın köpürmesini sağlayan bir maddedir. Saçların yıpranmasına, cansızlaşmasına ve boyalı saçlarda boyanın hızlıca akmasına sebep olabilir. Bunun yanında saçlarınızı doğal yağlarından da arındırarak kuru bir saç derisine sebep olabilir. Bu sebeple özellikle işlem görmüş saçlarda sülfatsız şampuan kullanmaya özen göstermelisiniz. 

  1. Parabenler

Saçlar için zararlı olan diğer bir madde ise paraben. Paraben, şampuan ve saç kremlerinde sık sık karşılaştığımız, ürünlerin raf ömrünü uzatmak için kullanılan koruyucu maddelerden biri. Parabenler ciltte tahrişe neden olabilir, hormon dengemizi bozabilir. Zehirli maddenin sinir sisteminin normal çalışmasını olumsuz yönde etkilemesi durumu olan nörotoksisiteye neden olabilir.

  1. Sodyum Klorür

Sodyum klorür tuzun başka bir adıdır. Şampuan ve saç kremindeki sodyum klorür esas olarak kıvamı daha yoğun hale getirmek için kullanılır. Tuz, zaten hassas olan saç derisini kurutabilir ve kaşıntı yapabilir, bunun sonucunda da zamanla saç dökülmesine neden olabilir.

4. Polietilen Glikoller

Sabun köpüğünü kuvvetlendirmeye yarayan polietilen glikoller, gelişimsel toksik madde olarak sınıflandırılmıştır. Bu, insan gelişimine zarar verebileceği veya gelişimi bozabileceği anlamına gelir. Ayrıca çok sayıda kanser türüyle de ilişkilendirilmiştir.

5. Triklosan

Listemizdeki bir diğer koruyucu, Triklosan adı verilen antibakteriyel bir madde. Bu kanserojen, şampuanlarda, deodorantlarda, diş macunlarında ve daha fazlasında bulunabilir. Bileşen, endokrin bozucu olma belirtileri gösterir. Bağışıklık sistemi sorunlarına, kilo kaybına veya alımına, depresyona, kontrolsüz hücresel üremeye ve kansere yol açabilir.

6. Formaldehit

Formaldehit iyi bilinen bir kanserojendir, ancak pek çok şampuan ve saç kreminde bulunabilir. Bu tehlikeli koruyucu, saç derisinden emilebileceği gibi, zamanla ambalajından havaya da sızabilir. Bu katkı maddesi toksisiteye neden olabilir, astımı etkileyebilir veya neden olabilir. 

Şampuan ve saç kremlerinizin size ve çevreye zararlı bileşenler içerebileceğini unutmayın.