256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Şampuan Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Şampuan Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Şampuan Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? 

Saçlarımız bizi, kişiliğimizi, yaşayış şeklimizi yansıtan en güzel aksesuarımız. Sağlıklı ve bakımlı göründüklerinde kendimizi daha iyi ve daha özgüvenli hissediyoruz. Tarih boyunca saçların uzunluğuna ya da saçlara verilen şekle farklı farklı birçok anlam yüklenmiş. Örneğin saçı açık bırakmak özgüven göstergesiymiş. Şimdilerde bu kadar keskin olmasa da, saçın uzun ya da kısalığına bağlı olmasa da saç bakımı özgüvenimiz için oldukça önemli. Saç bakımımızda da sürekli kullandığımız şampuanlarımızın etkisi çok büyük.

Gelin birlikte bakımlı saçlar için nasıl bir şampuan kullanmalıyız, şampuan seçiminde nelere dikkat etmeliyiz bir bakalım. 

Nasıl Bir Şampuan Kullanmalıyız?

Şampuan seçimi ve nasıl bir şampuan kullanacağımız konusu büyük oranda saç yapımızla alakalı bir konu. O yüzden gelin, hangi saç yapısı için nasıl bir şampuan kullanmalıyız önce ondan bahsedelim.

  1. Kıvırcık Saçlar için Şampuan Seçimi

Kıvırcık ve kabaran saçlarınız varsa kabarıklığını önleyecek nemlendirici, yatıştırıcı ve saçlarınıza yumuşaklık verecek şampuanlar tercih etmelisiniz. Bu sayede nemlenen saçlarınızın kabarıklığı azalacak ve daha bakımlı bir görünüme kavuşacaksınız.

  1. Yağlı Saçlar için Şampuan Seçimi

Saçlarda yağlılığın sebebi saç derisinin fazla sebum üretmesidir. Bu yüzden yağlı saçlarınız varsa sebum üretimini dengeleyecek bir şampuan kullanmanız önemli. Bununla birlikte kremli ürünler kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü kremli şampuanlar saçta daha fazla yağlanmaya sebep olabilir.

Yağlı saçlar için saç bakımından bahsettiğimiz yazımız için tıklayın.

  1. Zayıf ve Yıpranmış Saçlar için Şampuan Seçimi

Saçlarınız kırık, zayıf ve yıpranmışsa onları sağlığına ve bakımlı görünümüne kavuşturmak için besleyici, onarıcı ve yoğun bakım içeren şampuanları kullanabilirsiniz. Çünkü zayıf ve yıpranmış saçlar yoğun bakıma ihtiyaç duyar.

  1. Normal Saçlar için Şampuan Seçimi

Normal saç yapısına sahipseniz yağı dengelemekle uğraşmanıza ya da çok yoğun bakımlar içeren şampuanlar kullanmanıza gerek kalmaz. Saçlarınızın yağ oranını ve nemini koruyacak şampuanlar kullanmanız yeterli. 

  1. Boyalı Saçlar için Şampuan Seçimi

Boyalı saçlara sahipseniz aynı zamanda saçlarınız boya sebebiyle zayıf ve yıpranmış olabilir. Bu sebeple biraz önce bahsettiğimiz gibi saçlarınız için onarıcı ve nemlendirici şampuanlar kullanabilirsiniz. Bunun yanında saçlarınızın rengini korumak için renk koruyucu şampuanlar da kullanabilirsiniz. 

Boyalı saçların bakımını detaylı olarak anlattığımız yazımız: Boyalı Saçların Bakımı Nasıl Olmalıdır?

  1. Kuru Saçlar için Şampuan Seçimi

Kuru saçlar için olmazsa olmaz bakım içeriği nemdir. Saçlarınızın kuruluğunu önlemek için nem içerikli şampuanlar kullanmanız gerekir. Nem kazanan saçlarınız daha hacimli ve daha bakımlı görünür.

Şampuan Seçiminde Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

- Çoğunlukla şampuan seçerken ve kullanırken çok köpürmesi bizde olumlu bir izlenim bırakır. Ancak şampuanın fazla köpürmesi içindeki kimyasalların yoğunluğundan kaynaklanır. Bu yüzden çok köpüren şampuanı tercih ettiğinizde içerisindeki kimyasallar sebebiyle saçlarınız daha çok zarar görecektir.

- Her zaman aynı şampuanı kullanmamız gerektiğine dair söylentiler duyuyoruz. Sürekli değiştirmek konusunda bu doğru olabilir. Ancak mevsimsel olarak ve saçımızın ihtiyacına göre şampuan değiştirmek mantıklıdır. 

Özetleyecek olursak, saç yapınızı bilerek şampuan seçmeniz saç sağlığınız için oldukça önemli. Saç yapınıza uygun kişisel bir şampuan için hemen formülünüzü yaratın.