256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Saçınızı Mavi Işıktan Korumanız Neden Önemli?

Saçınızı Mavi Işıktan Korumanız Neden Önemli?

Saçınızı Mavi Işıktan Korumanız Neden Önemli?

Giderek ekranlara daha fazla maruz kalıyoruz. Bu sebeple mavi ışığın saçlarımız üzerindeki etkisinin farkında olmamız önemli. Mavi ışığa maruz kalmak saç köklerine zarar vererek kuruluğa, kırılmaya ve hatta saç dökülmesine neden olabilir.

Neyse ki saçınızı mavi ışıktan korumak için atabileceğiniz birkaç basit adım var. Bu içeriğimizde, saçınızı neden mavi ışıktan korumanız gerektiğini ve bunu yapmanın bazı kolay yollarını paylaşacağız.

Mavi ışığın saç üzerindeki etkileri

Mavi ışık, saç hücrelerinde oksidatif strese ve hücresel hasara neden olabilir. Bu da kuruluğa ve kırılmaya yol açabilir. Mavi ışığa tekrar tekrar maruz kalmak da saçın erken yaşlanmasına neden olabilir. 

Saçınızı mavi ışıktan nasıl korursunuz?

Güneşte geçirdiğiniz bir günün ardından cildinizin nasıl göründüğünü fark etmişsinizdir. Güneşlendikten sonra cildinizin rengi biraz değişecektir. Bunun dışında sık sık maruz kaldığınızda zamanla cildinizde ince çizgiler, kırışıklıklar ve koyu lekeler şeklinde bazı güneş hasarlarınız da olabilir. Güneş ve elektronik cihazlardan gelen mavi ışık cildinize zarar verebileceği gibi aynı şekilde saçlarınıza da zarar verebilir. 

Saçınızı mavi ışıktan korumak sağlıklı kalmasına ve bakımlı görünmesine yardımcı olabilir. Bunu yapmanın birçok yolu var. Bunlardan bazıları:

  • Uzun süre mavi ışığa maruz kalacağınızı biliyorsanız şapka, bandana veya eşarp takabilirsiniz.
  • UV koruyucu maddeler içeren ürünleri seçebilirsiniz. 
  • Elektronik cihazlarınızda mavi ışığı engelleyen bir ekran koruyucu kullanabilirsiniz.
  • Mavi ışığa maruz kalarak çalışıyorsanız sık sık mola verebilirsiniz. 

UV koruyucu bileşenler içeren ürünler kullanmak, saçınızı mavi ışığın neden olduğu hasarlardan korumaya yardımcı olabilir. Bu amaçla kullanılacak en iyi ürünlerden bazıları mavi ışık filtreleri, saç serumları, saç yağları, durulanmayan saç kremleri, şapkalar ve eşarplardır.

Bu ürünler saçınızın en iyi şekilde görünmesine, sağlıklı kalmasına ve mavi ışıktan kaynaklanan hasarları önlemesine yardımcı olabilir. Ayrıca saç renginizin canlı görünmesini sağlayıp saçınızı daha yumuşak ve daha kolay taranabilir hale getirmeye ve saçınıza parlaklık katmaya yardımcı olabilir. 

Saçınızı korumak için kullanabileceğiniz en iyi ürünler

Mavi ışık filtreleri: 

Mavi ışık filtreleri, zararlı mavi ışık dalgalarını engellemek için tasarlanmıştır. Bilgisayar monitörünüz veya telefonunuz için mavi ışık filtreleri bulabilirsiniz.

Saç serumları: 

Saç serumları saçınıza ekstra koruma katmanın harika bir yoludur. Saçınızı hasardan korumaya yardımcı olabilecek C ve E vitaminleri gibi bileşenler içeren bir serum kullanabilirsiniz.

Saç yağları: 

Saç yağları saçınızı beslemeye ve korumaya yardımcı olabilir. Saçınızı hasardan korumaya yardımcı olabilecek antioksidan içerikli saç yağları kullanabilirsiniz.

Durulanmayan saç kremleri: 

Durulanmayan saç kremleri saçınıza ekstra nem ve koruma sağlamaya yardımcı olabilir. 

Şapka ve eşarplar:

Şapkalar ve eşarplar saçınızı güneşten, rüzgardan ve mavi ışıktan korumaya yardımcı olabilir. Saçınızı mavi ışıktan ve diğer hasarlardan korumaya yardımcı olabilecek bir şapka ya da eşarp kullanabilirsiniz. Sürekli şapka ve eşarp kullanarak saçlarınızın havasız kalmamasına da dikkat etmelisiniz.

Saçlarınızı tamamen kendine özel bir şampuan ve bakım kremiyle hakettiği sağlığa ve bakıma kavuşturmak için formülünüzü yaratın.