256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Neden Kendi Saç Yapımıza Göre Şampuan Seçmeliyiz?

Neden Kendi Saç Yapımıza Göre Şampuan Seçmeliyiz?

Neden kendi saç yapımıza göre şampuan seçmeliyiz?

Saç Tipleri/Yapıları

  1. Normal Saçlar 
  2. Yağlı Saçlar
  3. Kuru ve Yıpranmış Saçlar
  4. Kalın/İnce Telli Saçlar
  5. Kepekli Saçlar

Kişiselleştirilmiş Şampuan Nedir?

Neden Kendi Saç Yapımıza Göre Şampuan Seçmeliyiz?

Saçlarının sağlıklı olmasını ve bakımlı görünmesini kim istemez? 

Saçlarımızın daha parlak, hacimli, canlı ve sağlıklı olması için saç tipinize uygun şampuanı seçmek oldukça önemli. Saç ve deri yapınıza uygun olmayan şampuanlar ve bakım ürünleri, saçın doğal dengesini bozacağı için bunu dikkatli seçmenizi öneririz. 

Saç yapınıza uygun, kendinize özel olacak şekilde seçtiğiniz şampuanlar, uzun süreli kullanımda saç deformasyonunu önleyerek saç sağlığınızı olumlu yönde etkiler. Doğru ürünleri seçerek sadece saç deformasyonunu engellemekle kalmayıp saç problemlerinin çözümüyle birlikte, yaşam kalitenizin artmasını da sağlayabileceğinizi hatırlatalım. 

Saç tipiniz normal, yağlı, kuru ve yıpranmış, kalın ya da ince telli, boyalı, kepekli olabilir. Gelin önce sizlerle saç yapılarına bakalım sonra da kişiselleştirilmiş şampuandan bahsedelim.

Saç Tipleri/ Yapıları

  1. Normal Saçlar

Normal saçlar kepeksiz, dökülmeyen, güçlü ve sağlıklı saçlardır. Sık sık görülen saç sorunlarından herhangi birini yaşamayan, normal saçlara sahip biriyseniz şanslı olduğunuzu söyleyebiliriz. Saç yapınız normalse, doğru şampuanlarla yıkayarak ve düzenli bakımını yaparak saç sağlığınızı koruyabilirsiniz. 

  1. Yağlı Saçlar

Sık sık yıkamanıza rağmen saçlarınızın sürekli yağlı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Öyleyse yağlı bir saç yapısına sahip olabilirsiniz. Genetik ya da çevresel etkiler ve beslenme bozukluğu nedeniyle ortaya çıkabileceği gibi yanlış şampuan ve bakım kremleri kullanımına bağlı olarak da yağlanma yaşanabilir. 

Yağlı saçlara uygun şampuanları ve diğer saç bakım ürünlerini kullanarak yağlanma sorunundan kurtulabilirsiniz. 

  1. Kuru ve Yıpranmış Saçlar

Saçların kuru ve yıpranmış olması beslenme yetersizlikleri, boya ve saç rengini açıcı ürünlerin kullanımı, özellikle yaz aylarında deniz/havuz suyuna ve güneşe maruz kalma, sık sık ısı ile şekillendirme aletlerinin kullanımı gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. 

Ama sorun ne olursa olsun, saç bakımına özen göstererek ve saç yapısına uygun şampuanı kullanarak uzun süreli olarak saçlarınızın sağlığını koruyabilirsiniz. 

  1. Kalın ve İnce Telli Saçlar

Kalın saç teline sahipseniz kabarma, elektriklenme gibi sorunlar yaşıyor olabilir, ince saç teline sahipseniz hacimsiz saçlardan şikayet ediyor olabilirsiniz. Kalın telli saçlarınızın kabarmaması için kabarmayı önleyecek içerikleri olan ürünler, ince saç tellerinizin hemen sönmemesi için ise hacim verecek şampuanlar ve bakım ürünleri kullanabilirsiniz.

  1. Kepekli Saçlar

Saç derisinde oluşan beyaz ya da gri pullanma olarak görülen kepek, hem kadınlarda hem de erkeklerde görülen ve yaygın olan bir cilt sorunu. Saçlarınızda kepek oluşmasının birçok sebebi olabilir. Olması gerekenden çok ya da az yıkamak, cilt hastalıkları, kimyasal ürünlere maruz kalma ya da yanlış şampuan ve bakım ürünleri kullanımı saçlarınızda kepek sorunu yaratabilir. 

Saç yapılarından bahsettik. Peki kendinize uygun şampuanı nasıl bulabilirsiniz? Bunun en güzel çözümü, kendi saç yapınıza, saçın özelliklerine uygun kendiniz oluşturduğunuz kişiselleştirilmiş şampuanları kullanmanız olacaktır. Peki kişiselleştirilmiş şampuan nedir? 

Kişiselleştirilmiş Şampuan Nedir?

Kişiselleştirilmiş şampuan kepek, saç dökülmesi, yağlanma, yıpranma gibi saç problemleri için ya da sağlıklı saç yapısına sahipseniz, saçlarınızı koruyabilmeniz için özel olarak formüle edilmiş şampuanlardır. Saç yapınızı, sorunlarını belirterek kendinize özel hazırladığınız kişiselleştirilmiş şampuanlar saçlarınız için en doğru tercih olacaktır.

Siz de saçlarınız için Formule de Beaute kalitesiyle doğru şampuanı özel olarak hazırlayabilirsiniz. 

Küçük bir test ile saç yapınıza uygun şampuanı seçmek için tıklayın.