256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Kuru Saçlar için Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Kuru Saçlar için Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Kuru Saçlar için Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Sağlıksız görünen saçlar kimseyi mutlu etmez. Saçların sağlıksız görünmesinin sebebi yağlı olması, cansız olması, kırık olması ya da kuru bir yapıya sahip olması olabilir. Yağlı saçlarınız varsa Yağlı Saçlar için Saç Bakımı Nasıl Olmalı? içeriğimize göz atmayı unutmayın.

Bu içeriğimizde kuru saçlar için uygun saç bakımından bahsedeceğiz. 

Saçların yapısının kuru olmasının birçok sebebi olabilir. Bu sebeplerden bazılarını ele alalım.

Saçların Kuru Olmasının Sebepleri

Genetik olarak kuru bir yapıya sahip olan saçlar: 

Bazı insanların saçları doğal olarak daha kuru yapıdadır ve bu nedenle daha az nem tutma kapasitesine sahiptir.

Kötü beslenme:

Saçların yapısını etkileyen bir diğer faktör de beslenmedir. Eğer vücutta yeterli miktarda protein, vitamin ve mineraller bulunmuyorsa, saçlar da zayıf ve kuru olabilir.

Saç bakımı: 

Saçlarınızı doğru şekilde yıkamaya ve nemlendirmeye özen göstermemeniz ve saç yapınıza uygun şampuan kullanmamanız saçlarınızın kuru olmasına neden olabilir. Özellikle sık sık saç yıkamak ve şampuan kullanmak saçların nem oranını azaltarak kuruluğa neden olabilir.

İç ve dış etkenler:

Saçlarınızın kuru olmasına neden olabilen bir diğer etken de dış ortam koşullarıdır. Örneğin, sıcak ve kurak hava koşulları saçların nem oranını azaltarak kuruluğa neden olabilir. Ayrıca, saçlarınızın kuru olmasına neden olabilen iç etkenler de olabilir. Bunlardan bazıları stres, sigara ve yüksek dozda alkol tüketimi olabilir.

Kuru Saçların Bakımında Püf Noktalar

  1. Kuru saçlar için önemli konulardan biri nemlendirici içerikli ürünler kullanmak. Saçınızı yıkarken olabildiğince nemlendirici özelliği olan saç bakım ürünlerini kullanmaya çalışmalısınız. Özellikle saçınızın uçları kuruduğunda, bu bölgelere nemlendirici saç yağı veya serumu uygulayabilirsiniz.
  2. Saçınızı yıkarken, ılık su kullanmalısınız ve saçınızı yumuşak bir havluyla kurulamalısınız. Sıcak su saçın nem oranını düşürür ve kurutur, bu yüzden ılık su kullanımı daha iyidir.
  3. Saçınızı sık sık taramayı bırakmalısınız ve olabildiğince taramayı azaltmalısınız. Saçınızı sık sık taramak, saçın yapısını bozar ve daha kuru hale getirir. Özellikle saçları kuruyken taramak saçların kırılmasına da sebep olacaktır buna da dikkat etmelisiniz. 
  4. Saçlarınızı saç kurutma makinesi kullanarak kurutmamaya çalışın. Bu cihazlar saçın nem oranını düşürür ve saçı daha kuru hale getirir. Saçınızı doğal olarak kurutmayı tercih ederek veya saç kurutma makinesini en düşük sıcaklık ayarında kullanarak saçlarınızın kurumasını engelleyebilirsiniz.
  5. Saçınızı düzenli olarak nemlendirmeniz oldukça önemli. Saçınızı haftada en az iki kez nemlendirici saç maskesi veya saç bakım ürünleri kullanarak nemlendirmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca, saçınızı yıkarken kullandığınız şampuan ve bakım kremlerinin de nemlendirici özellikleri olmasına dikkat etmelisiniz.
  6. Saçlarınızı düzenli olarak kestirmeniz de saçlarınızın sağlığını korumasına yardımcı olacaktır. Kuru saçlar, düzenli kesimle daha sağlıklı ve parlak görünecektir.

Saç yapısına uygun saç bakım ürünleri kullanmak, nemlendirici ürünlerle ve bakım rutinleriyle saçları derinlemesine nemlendirmek kuru saçlar için olmazsa olmazdır. Bunun yanında her saç yapısı için beslenme oldukça önemlidir. Beslenmenize dikkat ederek saç sağlığınızı da koruyabilirsiniz. 

Saç yapınıza uygun şampuanla sağlıklı saçlara kavuşmak için formülünüzü yaratın.