256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Kıvırcık Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kıvırcık Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kıvırcık Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Birçok kişinin bayıldığı hacimli ve gösterişli saçlar: Kıvırcıklar! Kıvırcık saçlara sahip biriyseniz çevrenizden saçlarınızın hacimli oluşuyla ilgili güzel sözler duymuşsunuzdur mutlaka. Hatta saçlarınız kıvırcık olduğu için bakıma ihtiyacı olmadığını düşünenler de olmuştur. Ama kıvırcık saçların da diğer saç şekilleri gibi sağlıklı olmaları ve canlı görünmeleri için bakıma ihtiyaçları vardır. 

Kuruma, kabarma, elektriklenme ya da cansız bir görünüm olmaması için saçlarınıza doğru bakımı uygulamanız gerekir. Peki kıvırcık saçlar için doğru bakım nedir?

Kıvırcık Saçlarınız için Bakım Rutini Nasıl Olmalıdır?

Kıvırcık saçların genel olarak nem oranı düşüktür ve kurumaya yatkındır. Bu yüzden saçlara nem kazandırmak önemli noktalardan biridir. Çünkü saç kuruduğunda elektriklenmeye, kırılmaya ve tiftik görünümü kazanmaya elverişli olacaktır. Bu da istemediğimiz bir görüntüye yol açar. Bu sebeple her aşamada nemlendirmeye özel göstermek altın kural diyebiliriz. 

Gelin kıvırcık saçlar için saç bakım rutininden bahsedelim. 

Saçı Yıkamak

Kıvırcık saçlara uygun bir şampuan kullanmak saçın buklelerini koruyacak ve duş sonrasında oluşabilecek elektriklenmenin önüne geçecektir. Bu sayede kıvırcık saçlarınız daha kolay kontrol edilebilir hale gelecektir.

Duş Sırasında ya da Duş Sonrasında Saç Bakım Kremi Kullanmak

Kıvırcık saçlar için olmazsa olmazlardan biri saç kremleridir. Duş sırasında ve sonrasında kıvırcık saç yapısına uygun saç kremi ya da maskeleri kullanmak buklelerinizin belirginleşmesini sağlar ve elektriklenme, kabarma gibi sorunların önüne geçer. 

Saçı Kurutmak

Duş sonrasında saçlarınızın fazla ıslaklığını alıp saç kremlerinizi sürdünüz. Sıra geldi kurutma işlemine. Yaz mevsiminde havalar sıcakken saçınıza ayrıca fön kullanmamak faydalı olacaktır. Havayla kuruduğunda daha az kabarma ve elektriklenme gözlemleyebilirsiniz. Ancak fön kullanmanız gereken durumlarda da çok yüksek olmayan bir ısıda kullanmak saçınız için daha doğru bir seçim olacak. Buklelerinizin daha belirgin gözükmesi için fönü difüzör ile birlikte kullanmayı tercih edebilirsiniz. 

Kıvırcık Saçların Bakımında Yaygın Olarak Yapılan Hatalar

  1. Duş sonrasında saçları taramak

Duş sonrasında saçları taradığımızda buklelerin şekli bozulabilir ve bu sebeple doğal halinden farklı bir şekilde kuruyabilir. Bu da kabarmasına yol açabilir. Duş öncesinde saçları taramak ve dolaşıklığını açmak daha doğru bir tercih olacaktır. 

  1. Saçları her gün yıkamak

Saçları devamlı olarak her gün yıkamak tüm saç tipleri için yanlış bir uygulama olacaktır. Hem kendi yağında beslenmesini engelleyecek hem de nemini kaybetmesine yol açacaktır. Böylece kuru bir saç yapısı ve bakımsız bir görünüme sebep olacaktır. Belirli aralıklarla yıkayarak hem temizliğini sağlayıp hem de nemini korumasına yardımcı olabilirsiniz.

  1. Çok sıcak su ile duş almak

Saçları çok sıcak suyla yıkadığımızda sıcak su saç nemini soyacaktır. Bu da saçın kurumasına sebep olur. Bunun yerine daha ılık suyla duş almak kıvırcık saçlar için daha uygun bir seçim.

  1. Fazla ısıya maruz bırakmak

Düzleştiriler, maşalar, fön makineleri gibi ısı gerektiren şekillendiriciler saçların buklelerine zarar verir. Kısa süreli olarak şekillenmesini sağlarken zamanla buklelerin bozulmasına sebep olabilir. 

Kıvırcık Saçlar için Püf Noktalar

  • Duş sonrası saç kremlerini saçınız nemliyken uygulayın. Çünkü saçlarınız krem kullanmadan kuruduğunda kabarmaya meyilli olacaktır. 
  • Duş sonrasında saçın ıslaklığını havluyla almak yerine pamuklu bir tişört ile almayı deneyin. Pamuklu yumuşak bir tişört kullanmak saçlarınızın elektriklenmesini engelleyecektir. 
  • Duş bitiminde saçları soğuk suyla durulamak buklelerin daha belirgin olmasını sağlarken kabarmasını da engeller.