256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Keratin Saç Bakımı Nedir ve Keratin Bakım Ne İşe Yarar?

Keratin Saç Bakımı Nedir ve Keratin Bakım Ne İşe Yarar?

Keratin Saç Bakımı Nedir ve Keratin Bakım Ne İşe Yarar?

Saç bakımı denilince aklımıza gelen bakımlardan biri de mutlaka keratin bakım oluyor. Bugün konumuz, kuaförlerde ya da evde saçlarımıza uyguladığımız keratin saç bakımı. Peki nedir bu keratin saç bakımı?

Keratini vücut, saç ve tırnaklar için doğal bir şekilde üretir. Bu sayede tırnaklarımız sağlam ve canlı, saçlarımız ise sağlıklı ve parlak olur. Saçlarımız için doğal üretilen bu keratin çeşitli sebeplerle yeterli olmadığında, dışarıdan takviye olarak keratin bakım yapabiliriz. Bu sayede saçlarımız daha canlı, bakımlı ve sağlıklı görünür. 

Keratin Bakımın Saça Faydaları Nelerdir?

Bahsettiğimiz gibi, keratin bakım saçlarımızın daha parlak ve daha sağlıklı görünmesini sağlayacak bir işlemdir. Doğru uygulama ile saçtaki yıpranmaları onarır ve saçı korur. Keratin bakım ile saçlarımız ışıltılı bir yapıya kavuşur ve 3-4 ay kadar süren bir parlaklık ve canlılık kazanır. Aynı zamanda saçların daha hacimli olmasını sağlar.

Keratin Bakım Nasıl Yapılır?

Keratin bakım kuaförde profesyonel olarak yapılabildiği gibi bakım kitleri ile evlerde de yapabildiğimiz bir işlemdir. Tercihinize ve ihtiyaç durumunuza göre belirli aralıklarla kuaförde keratin bakım yaptırabilir ya da evde yapabilirsiniz.

Peki nasıl yapılıyor?

Kuaförde Keratin Bakımı

Saçlarınızın saç yapınıza uygun bir şampuanla yıkanıp derinlemesine temizlenmesi ve arındırılması ile başlar. Daha sonra saç parçalara bölünür ve her parçaya her teline değecek şekilde fırça ile keratin uygulanır. Sonrasında keratin saçta bir süre bekletilir ve iyice işlemesi ve sabitlenmesi için düzleştirici ile saç düzleştirilir ya da fön yardımıyla keratinin saça nüfuz etmesi sağlanır.

Evde Keratin Bakımı

Kuaförde yaptırılan keratin bakımdan farklılığı genellikle kullandığımız ürünlerle alakalıdır. Kuaförlerde profesyonel ürünler kullanılırken evde keratin bakımı yapmak için kaliteli içerikli bir keratin bakım ürünü kullanabiliriz. Saçlar temizlenir ve arındırılır. Sonrasında yine saçlar parça parça ayrılıp keratin uygulanır. Biraz bekledikten sonra düzleştirici ya da fön makinesi yardımıyla keratinin saça iyice işlemesi sağlanır. 

Bu konuda dikkat etmemiz gereken hususlardan biri, evde keratin bakım yaparken ve keratinli saçlarımıza düzleştirici ya da fön uygularken maske kullanmaya dikkat edelim. Mümkünse havalandırmaları veya pencereleri açalım. Çünkü keratinli saça ısı verdiğimizde çıkan duman bizi rahatsız edebilir.

Keratin bakımı yaptık ya da yaptırdık. Sonrasında ne yapmalıyız ya da yapmamalıyız?

Keratin Bakım Sonrasında Ne Yapmalıyız?

  • Öncelikle saçlarımızı birkaç gün keratinli bir şekilde bırakmalıyız ve hemen yıkamamalıyız. Bu sayede keratin saçımıza iyice işleyecektir. 
  • Bakım sonrasındaki günlerde saç derimizin hava alması, terlememesi önemli. O yüzden saç derimizin terlememesine dikkat etmeliyiz. 
  • Her zaman olması gerektiği gibi zararlı kimyasallar içeren şampuan ve saç bakım ürünleri kullanmamalıyız.
  • Keratin bakımı yaptırdıktan sonra bir süre saçlarımızın tuzlu ya da klorlu suyla temasından kaçınmalıyız. Bunun için deniz ve havuz sezonundan sonra keratin bakımı yapmayı tercih edebiliriz. 
  • Klasik olarak devam ettiğimiz günlük ya da haftalık saç bakım rutinlerini bir süreliğine durdurmalıyız. 

Keratin Bakım ve Brezilya Fönü aynı şey mi?

Sık sık duyduğumuz ve merak ettiğimiz konulardan biri de ikisinin aynı şey olup olmadığı. Brezilya fönü, saçı bir süreliğine düz kullanmak isteyen kişilerin başvurduğu bir yöntem iken keratin bakım ise saçlarımızın daha sağlıklı ve bakımlı gözükmesi için başvurduğumuz bir bakım. Ancak Brezilya fönü için kullanılan ana madde de çoğunlukla keratin olduğu için keratin bakım ve Brezilya fönü karıştırılabiliyor. Burada ayrım, keratin bakım ve Brezilya fönünün uygulanma yöntemi. Bu sayede keratin bakım, saça derinlemesine bir bakım yaparken Brezilya fönü ise 6 aya kadar varan düzleşme etkisi yaratıyor.