256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Isıl İşlem Görmüş Saçlarda Saç Bakımı

Isıl İşlem Görmüş Saçlarda Saç Bakımı

Isıl İşlem Görmüş Saçlarda Saç Bakımı

Saçlarımızın güzel ve bakımlı görünmesi için birçok işlem uyguluyoruz. Boya, düzleştirici, maşa, fön vb. işlemlerle saçları yıpratabiliyoruz. Bu nedenle saçlarımızın daha güzel, sağlıklı ve bakımlı görünmesini isterken uzun vadede saçlarımıza zarar verebiliyoruz. 

Bu yazımızda saçlarımıza uyguladığımız işlemlerden biri olan ısıl işlemi ele alacağız ve neler yapabileceğimizden bahsedeceğiz. 

Isıl İşlemlerin Zararları

Saçlarımızın şeklini düzleştirerek, maşa yaparak ya da fön çekerek değiştiriyoruz. Ama bu değişikliği sık sık yaptığımızda saçlarımıza zarar veriyor. Peki ne gibi zararları var?

  1. Saç Dökülmesi

Saçlarımıza sıklıkla ısıl işlem uyguladığımızda saç dökülmeleri yaşanabilir. Bu dökülme estetik açıdan bizleri rahatsız etmeyebilir ancak saç sağlığının kötüye gittiğine işarettir. Devamlı uygulanan ısıl işlemler saçın folikülünü zayıflatacak ve kökten ayrılmasına sebep olacaktır. Bu yüzden düzleştirici ve maşa uygulamalarını azaltarak saçın kendi formunda kalmasına ve dinlenmesine izin vermeliyiz. 

  1. Saç Şekline ve Dokusuna Zarar Verir

Mutlaka duyduğumuz ya da deneyimlediğimiz bir konu var. Kıvırcık ya da dalgalı saçlara sahip olan kişilerin sık sık saç düzleştirmesi sonucunda dalgalarının azaldığı söylenir. Bu çok da yanlış bir bilgi sayılmaz. Çünkü sürekli ısıl işleme maruz kalarak zarar gören saçlar eski dolgunluğunu, parlaklığını ve şeklini kaybedecektir. Bunun sonucunda saçlar eski halinde görünmeyecektir.

  1. Aşırı Kuruluk ya da Yağlılık

Saçları sürekli olarak ısı gerektiren aletlerle şekillendirmek ve bu işlemi yaparken kimyasal ürünler kullanmak zamanla saçlarımızda kuruluk problemine neden olabilir. Bu kuruluk sebebiyle saçlarımızı onarmak için uyguladığımız saç serumları ve losyonları da saçın kendi yağı dışında bir yağlılığa sebep olabilir. 

  1. Kırık Uçlar

Devamlı ısıl işlem kullandığımızda saç kırıkları kaçınılmazdır. Yüksek ısı sebebiyle saç kırıkları meydana gelir ve bunu ne kadar sık yaparsak o kadar daha çok kırıklarımız olacaktır. Aynı zamanda ısıl işlemler sebebiyle saçtaki doğal nem azaldığında da saçların kırılma süreci hızlanacaktır. 

  1. Kepek

Saç problemlerinden biri olan kepek, kötü görünüm veren ciddi bir sorundur. Aynı zamanda yaygın olarak da görülen bir saç problemidir. Saç düzleştirmek ya da maşa yapmak ve saçın şeklini koruması için kullanılan kimyasallar, saçta kepeğe sebep olabilir. 

  1. Saçların İncelmesi

Yüksek ısı saç yapısının bozulmasına sebep olur. Yapısı bozulan saçlar incelir, kırılır ve zamanla kopmaya başlar. 

  1. Renk Kaybı

Isı gerektiren şekillendiricilerin zararlarından biri de renk kaybıdır. Boyalı saçlarda boyanan rengin matlaşmasına, parlaklığını kaybetmesine sebep olabilir. Aynı zamanda saçın beyazlama sürecini hızlandırarak erken beyazlamasına sebep olabilir. 

Saçlarımızı Isıl İşlem Zararlarına Karşı Nasıl Koruyabiliriz?

  • Yapmamız gereken en doğru şey ısıl işlemi olabildiğince az uygulamak olacaktır. Mecburi olarak yapmamız gerekiyorsa bile olabildiğince saçlarımızın dinlenmesine izin vermeliyiz.
  • Kullandığımız şampuanı ve düzleştirici, maşa ve fön uygulamaları sırasında sürdüğümüz ürünleri doğru seçmeliyiz. Saçımıza iyi gelecek şampuanlar ve zarar vermeyecek, ısıl işlem sırasında koruyacak bakım kremleri kullanmalıyız.