256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
İnce Telli Saçlarda Saç Bakımı Nasıl olmalıdır?

İnce Telli Saçlarda Saç Bakımı Nasıl olmalıdır?

İnce Telli Saçlarda Saç Bakımı 

Saçlarınız diğer saç yapılarına göre daha seyrek, zayıf, hassas ve kolayca yıpranıp kopan bir yapıdaysa ve saç telleriniz nispeten daha inceyse ince saç telli bir saç yapınız olduğunu söyleyebiliriz.

İnce telli saçlara sahip olan kişiler genelde saçlarının sönük ve cansız durmasından, çabuk kırılmasından şikayet ederler. Çünkü ince telli saçlar diğer saç yapılarına göre daha hassas ve daha kolay kırılan saçlardır. İnce telli saç yapısıyla ilgili yanlış bir düşünce var. O da saçları kestirerek ya da kazıtarak saç yapısının değişeceğini düşünmek. 

Saç yapısı genetik bir özelliğimizdir. Saçımızın ince, normal ya da kalın telli olması da kıvırcık, dalgalı ya da düz saçlara sahip olmamız da genetiktir. Isıl işlemler, boya uygulamaları, yanlış bakımlar gibi durumlarda saç yapımızda bozulmalar meydana gelebilir ve saçlarımız incelip kopabilir ya da kıvırcıklığı bozulabilir. Ama bu gibi durumlar haricinde saç yapımız tamamen genetik bir özelliğimizdir ve keserek ya da kazıtarak büyük bir değişiklik göremeyiz. Ancak doğru bakımla saçlarınızı daha sağlıklı, daha bakımlı ve dolgun gösterebilirsiniz.

Peki ince telli saçlarımızın kopmasını, yıpranmasını önlemek için neler yapabiliriz ve doğru saç bakımı nasıl olmalıdır?

İnce Telli Saçlarda Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

  1. Doğru şampuan kullanımı önemli

Tüm saç yapılarında olduğu gibi ince telli saçlar için de saçlarınıza uygun şampuan kullanmanız gerekiyor. 

  1. Her gün saçlarımızı yıkamayalım

Saçlarınızın hacmini artırmak ve daha hacimli görünmesini sağlamak için her gün yıkıyor olabilirsiniz. Ancak saçları her gün yıkamak saçların yıpranmasına neden olacaktır. Bu sebeple her gün yıkamamaya özen göstermeliyiz. 

  1. Saç kremini yoğun olarak kullanmaktan kaçınalım

Yoğun saç kremi kullanımı hem saçlarınızda ağırlık yapacak hem de yağlı görünmesine sebep olacaktır. 

  1. Saçlarımızı kuruturken nazik olalım

Islak saçlar daha kırılgandır. Özellikle de ince telli saçlarınız varsa kuruturken ekstra nazik olmanız gerekir. Bunun için havlu yerine pamuklu bir tişörtünüzü kullanabilirsiniz. Saçlarınızın uçlarını ovmadan kurutmanız daha iyi olacaktır.

  1. Isıl işlemlerden olabildiğince uzak duralım

Fön, düzleştirici, maşa gibi ısı gerektiren saç şekillendiricilerin saçlarımıza zarar verdiğini biliyoruz. Ancak ince telli saçlar daha hassas olduğu için diğer saç yapılarına göre daha kolay yanabilir, kopup dökülebilir. Kullanmak zorunda olduğunuz durumlarda da daha düşük ısıları tercih edebilirsiniz.

  1. Saçlarımızı çok sıkı toplamayalım

Saçları çok sıkı toplamak koparak ya da kökten dökülmesine sebep olabilir. Bunu sık sık yapıyorsanız saçlarınızı biraz daha gevşek toplamaya ya da açık bırakmaya çalışabilirsiniz. 

  1. Saçlarımızı düzenli olarak kestirelim

Saç kestirme işlemi, saç yapısı fark etmeksizin saçları daha bakımlı gösterir. Ancak ince telli saçlara sahipseniz ve çabuk kırılan saçlarınız varsa düzenli saç kestirme işlemiyle daha sağlıklı görünen saçlara sahip olabilirsiniz.

Tüm bunların yanında düzenli beslenmeye, stresten uzak durmaya, hava kirliliği olan ortamlardan olabildiğince uzak durmaya çalışalım. Saçlarımızın hava almasına izin verelim.

Saçlarınızın doğal yapısı ince telli değilse ve giderek daha inceldiğini düşünüyorsanız bunun için bir doktora danışmayı ihmal etmeyin. Saçların incelmesini tetikleyen birçok faktör olabilir, bunu göz ardı etmeyin.