256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Yağlı Saçlar için Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Yağlı Saçlar için Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Yağlı Saçlar için Saç Bakımı Nasıl Olmalı?

Saçlarınız mevsim geçişlerinde ya da herhangi bir zamanda sık sık yağlanıyor ve ne kadar çok yıkasanız da saçlarınızdaki bu yağlılıktan kurtulamıyor musunuz? Öncelikle bu konuda yalnız değilsiniz. Birçoğumuzun hayatının herhangi bir döneminde yaşadığı bir sorundur yağlı saç yapısı. Peki saçlarımız neden bu kadar sık yağlanıyor?

Yağlı Saç Neden Olur?

Saç derisinin aşırı sebum üretmesi saçların yağlanmasına sebep olur. Saç köklerinde bulunan yağ bezleri tarafından üretilen sebum aynı zamanda saç derisini ve köklerini korumakla da görevlidir. Saç derisindeki sebum artışının birçok sebebi vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Ergenlik, Hamilelik, Menopoz gibi Hormonal Değişiklikler

Hayatımızın belirli dönemlerinde yaşadığımız hormonal değişiklikler saç derimizdeki sebumun artışına sebep olabilir. 

  • Sağlıksız, Yetersiz ve Düzensiz Beslenme

Beslenme düzeni birçok konuda olduğu gibi saçlarımızın sebum üretiminde de oldukça önemli. Mümkün olduğunca sağlıklı, yeterli ve düzenli beslenerek saç sağlığımızı koruyabiliriz.

  • Stres

Stres de sağlığımızı, görünüşümüzü ve psikolojik durumumuzu olumsuz yönde etkileyen bir durumdur. Stresten uzak durmaya çalışmak tüm bunlarda olduğu gibi saç sağlığımızda ve saçımızın sebum üretim düzeninde de faydalı olacaktır.

  • Yanlış Saç Bakım Ürünleri Kullanımı

Saç yapımıza uygun olmayan şampuan, saç kremi ve diğer bakım ürünleri saçlarımızın sebum üretimini artırabilir ve saç yapımızı yağlı bir hale getirebilir. Bu sebeple saçlarımız için doğru ürünleri seçmek çok önemlidir.

  • Yüksek Isı ile Saçları Şekillendirme

Isıyla şekillendirme yöntemi saç yapımızı bozar. Saçlarımıza zarar vermeden ve sebum dengesini bozmadan şekillendirmek için bu konuda yazdığımız yazıyı okuyabilirsiniz: Saça Zarar Vermeden Şekillendirme

  • Çok Sıcak Su ile Saçları Yıkama

Çok sıcak su da ısı veren şekillendiriciler gibi zamanla saç yapımızı bozar. Saçlarımızı yıkarken ılık su kullanmak saç yapımız ve saç derimiz için daha iyi bir seçim olacaktır. 

  • Çevresel Faktörler

Sürekli kapalı alanlarda vakit geçirdiğimizde, saçlarımızı havasız bıraktığımızda, saç diplerimiz aşırı terlediğinde, hava kirliliğine ya da sigara dumanına maruz kaldığımızda saçlarımız yağlanabilir. Saçlarımızı havalandırmak, terden ve kirli havadan arındırmak faydalı olacaktır.

Yağlı Saçlara Ne İyi Gelir?

- Herhangi bir sağlık problemi yaşıyor, ilaç kullanıyorsanız ya da hormonal bir dönemden geçiyorsanız (hamilelik, menopoz, ergenlik gibi) kendinize zaman vermenizi, bu konuda telaş yapmamanızı öneririz. Ancak böyle bir durumunuz olsa da olmasa da dikkat etmeniz gereken şeyler var. Biraz önce bahsettiğimiz gibi beslenme düzeniniz olması oldukça önemli. Fazla yağlı gıdalardan olabildiğince uzak durmalısınız. 

- Kendi saç yapınıza ve yağlı saçlara uygun ürünler kullanmak daha fazla yağlanmanın ve yağlanma sebebiyle oluşabilecek diğer sorunların önüne geçecektir.

- Isı ile şekillendirme işlemi yapıyorsanız, şekillendirici aletleri saç diplerinden mümkün olduğunca uzak tutmalısınız. Böylece saçın nefes almasını engellememiş olursunuz. 

- Saçlarınızın hava almasına izin verin. Hem saç sağlığınız hem de saçınızın sebum üretimi için saçınızı havalandırmanız önemlidir. 

- Saçlarınızı günde iki veya daha fazla yıkamak yağlılığa engel olmayacak tam tersine saç yapısına ve diplerine zarar verecektir. Saç köklerinde bulunan saça faydalı olan yağlara zarar vermemek için iki günde bir gibi bir sıklıkla saçları yıkamak daha doğru olacaktır.