256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Saça Zarar Vermeden Şekillendirme

Saça Zarar Vermeden Şekillendirme

Saça Zarar Vermeden Şekillendirme

Günlük hayatımızda saçlarımızı şekillendirmek için sık sık düzleştirici, maşa, fön gibi yüksek ısı veren şekillendirici aletler kullanıyoruz. Bu şekilde ısı ile şekillendirdiğimizde saçlarımız yıpranıp kırılabiliyor. 

Birçoğumuz ısı veren şekillendiricilerin saçlarımızı yıprattığını bilmemize rağmen şekillendirmek uğruna saçlarımızın yıpranmasını kabul ediyoruz ve bu aletleri kullanmaya devam ediyoruz. Bu içeriğimizde, saça zarar vermeden nasıl şekillendireceğimizi anlatıyoruz. Siz de saç şekillendirirken saçlarınızın yıpranmasından, cansız görünmesinden şikayetçiyseniz sizleri yazımızın devamına alalım. 

Saçlarımızı Zarar Vermeden Nasıl Şekillendiririz?

Saçlarımız ısı gerektiren aletler, kullandığımız ürünler ve şekillendirme şeklimiz sebebiyle yıpranıp sağlığını kaybedebilir ve bu sebeple bakımlı görünmez. Saçlarımızı şekillendirme ve şekillendirmeden önceki bakım aşamaları zarar vermeden şekillendirme konusunda oldukça önemlidir. 

Gelin öncelikle ısısız nasıl şekillendireceğimizden bahsedelim. 

  1. Saçlarınızı örün.

Neredeyse hepimizin bildiği yıllardır kullandığımız ısı gerektirmeyen, saçlara zarar vermeyen ve oldukça kolay bir yöntem saç örgüsü. Ancak bazılarımız ördükten sonraki sonucu beğenmeyip bu yöntemi kullanmıyoruz. Oysa saçlarımızı örmeden saç yapımıza uygun bir saç kremi, spreyi kullanarak örüp açtığımızda örgünün sağlayacağı bukleleri daha belirgin hale getirebiliriz. Ayrıca bir tane, iki tane ya da daha fazla örerek sonrasında kavuşmak istediğimiz dalgaların sıklığını ayarlayabiliriz. 

  1. Bigudi kullanın.

Düz saçları şekillendirmek için kullanılan oldukça eski bir yöntem de bigudi. Eski olmasına rağmen çok etkili bir yöntem olan bigudi günümüzde hala severek kullanılan, daha kolay olması adına farklı versiyonları çıkarılan bir ürün. 

Saçları bigudi ile şekillendirirken ısı da kullanılabiliyor. Ancak ısı kullanmadan ve saçına zarar vermeden şekillendirmek isteyen biriyseniz, saçlarınızı hafif nemlendirip kremleyerek bigudiye sardığınızda ve belirli bir süre sonra açtığınızda ısısız da etkili bir sonuç alacaksınız. 

  1. Topuz yapın.

Saçlarınızı yıkadıktan ve suyunu iyice alıp havalandırdıktan sonra saçlarınıza saç kremleri ya da yağları uygulayarak dolayıp topuz yapabilirsiniz. Bir, iki ya da daha fazla topuz yaparak kıvrımların sıklığını artırıp azaltabilirsiniz. 

  1. Islak saçı şekillendirin.

Saçınızın doğal bir dalgası, kıvırcıklığı varsa duş sonrasında ıslak ya da nemli saçlarınızı şekillendirebilirsiniz. Bunu nasıl yapıyoruz? Saç yapınıza uygun sabitleyici yağ, krem ya da spreyleri ıslak saçınıza uygulayın. Kıvırcık ya da dalgalı saçlar için pamuklu bir tişörtle saçınızı çok sıkmadan ya da sert hareketler uygulamadan hafifçe kurutun. Hafif dokunuşlarla bir süre saçlarınızı pamuklu bir havlu ya da tişörtle alttan yukarı doğru kurutttuğunuzda saçlarınız kabarmayacak ve hacimli olacaktır. 

  1. Saç sosisi kullanın.

Saç sosisi kullanmak diğer saç şekillendirme yöntemlerine göre yeni olan bir yöntem. Saç kreminizi sürüp saçlarınızı bu saç sosisine sarın. İster geceden sabaha isterseniz günün herhangi bir anında bu şekilde bekleyin. Saç sosisine sarıp bu şekilde yaklaşık 1-2 saat şekillenmesini beklediğinizde şık ve hacimli buklelere sahip olabilirsiniz. 

Zarar Vermeden Şekillendirmek için Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Fön kullanmanız gerekiyorsa ısısını düşürmeyi deneyin. Fön makineleri ısı ve üfleme gücünü ayarlama seçenekleri sunuyor. Daha düşük ısıda ve daha hafif üfleme seçeneğini kullanarak saçlarınızın minimum zararı görmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda fön makinesini saçlarınıza çok yaklaştırmamanızı da öneririz. 
  • Saç bakımı aşamasında doğru ürünleri kullanmanız hem şekillendirmenin etkisi hem de saçın sağlığı açısından oldukça önemlidir. Saç yapınıza uygun, içeriği temiz şampuanlar, bakım ürünleri, saç spreyleri kullanmaya özen göstererek saçlarınızın zarar görmesinin önüne geçebilirsiniz. 
  • Saçlarınızı şekillendirmek için ıslakken çok fazla taramayın. Saç ıslakken tarandığında daha çabuk kırılır. Şekillendirmek için saçın taranmasına ihtiyacınız varsa bunu tek seferlik olarak yapmanız yeterli olacaktır.