256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hava Almayan Saçların Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Hava Almayan Saçların Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Hava Almayan Saçların Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Herkes parlak, bakımlı ve sağlıklı saçlara sahip olmak ister. Saçlarımızın bakımlı ve sağlıklı olabilmesi için hava almaları önemlidir. Tesettür kullanan ya da saçlarını sürekli sımsıkı toplu olarak kullanan kadınlarda saç havasız kalabilir. Tüm gününü kapalı alanlarda geçiren kişilerin saçları da havasız kalabilir. Gün boyunca kapalı kalan ya da toplu olan saçlarda havasız kalma sebebiyle kuruma, yağlanma ya da kepeklenme ortaya çıkabilir. Bu sebeplere bağlı olarak saçlarınızda kuruluk ya da yağlanma problemleri yaşıyorsanız gelin, sağlıklı saçlara sahip olabilmeniz için neler yapabileceğimizden bahsedelim. 

Hava Almayan Saçlara Nasıl Bakım Yapmalıyız?

  1. Saçlarımızı Sık Sık Taramalıyız

Havasız kalan saçların sık sık taranması, hava almalarını sağlar. Kan akışını hızlandıracağı için saçlarınızın daha çabuk uzamasına yardımcı olur. 

  1. Şampuan ve Bakım Kremlerini Doğru Seçmeliyiz

Sürekli kapalı ve havasız kalan saçlar için kullanılan bakım kremleri ve şampuanlar oldukça önemlidir. Çünkü zaten havasız kalan saçlar, yanlış ürün kullanımıyla daha da sağlıksız bir duruma gelebilir. O yüzden kendi saç yapımıza uygun şampuan ve bakım kremi kullanmaya özen gösterelim. Daha detaylı öğrenmek isterseniz bu konudaki yazımızı okuyabilirsiniz: Neden Kendi Saç Yapımıza Göre Şampuan Seçmeliyiz?

  1. Kaliteli Bone, Eşarp ve Bandana Kullanmalıyız

Özellikle tesettür kullanan kadınlarda kalitesiz bone ve eşarp kullanımı, saçlarda daha çok terlemeye ve terleme kaynaklı sorunlara sebep olacaktır. Kalitesiz bone, eşarp ya da bandanalar saçın hava almasını engelleyerek saçı matlaştırabilir ve cansızlaştırabilir. Bu yüzden kaliteli kumaşlardan hava geçiren malzemelerden yapılan bone, eşarp ya da bandana kullanımı saç sağlığı için önemlidir.

  1. Saçları Yıkadıktan Hemen Sonra Başörtüsü Kullanmamalıyız

Saçları yıkadıktan hemen sonra bağlamamalı ve başörtüsü, eşarp ya da bone kullanmamalıyız. Çünkü saçlar nemliyken daha fazla hava alması gerekir. Saçlarınız nemliyken toplamak ve başörtüsü kullanmak hava almasını engelleyerek kepek oluşumuna sebep olabilir. Acil durumlarda, hızlıca çıkmamız gerektiğinde mecbur kalıyoruz ancak mümkün olduğu durumlarda hava alması için biraz açık bırakmak daha sağlıklı olacaktır. 

  1. Haftalık Olarak Saç Bakımı Yapmalıyız

Havasız kalan saçlara saç bakımı yapmak da diğer maddeler gibi önemli bir konu. Saç yapınıza uygun bakım ürünlerini seçerek bakım yapmak saçların cansız ve kuru olmasının önüne geçecektir. 

Tüm bunlar dışında beslenmemize dikkat etmek de önemlidir. Dış etkenlere maruz kalması ya da hava almaması sebebiyle kuruyan ve cansızlaşan saçlara içerden destek olmak gerekir. Bu yüzden cilt ve saç sağlığı için sağlıklı beslenmeye özen göstermeliyiz.

Kapalı alanlardan çıkarak uygun yer ve zaman bulunduğunda saçlarımızı hava aldıralım ve güneş görmelerini sağlayalım. Güneş ışığına çok fazla maruz kalmak nasıl problem yaratıyorsa, saçların hiç güneş görmemesi ve hava almaması da aynı şekilde problem yaratacaktır. 

Saç bakımı herkes için kişiselleştirilmesi gereken bir süreçtir. Saçlarımızı iyi tanıyarak neye ihtiyacı olduğunu öğrendiğimizde saç sorunlarımız olsa bile çözümünü bulmak kolaydır. Saç tipinizi öğrenerek kendinize uygun şampuanı hazırlayabilirsiniz. 

Kendi saç yapınıza uygun olarak hazırlayabileceğiniz size özel olarak formüle edilen Formule de Beaute şampuanlarına küçük bir test yaparak ulaşabilirsiniz. Kişiselleştir!