256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hacimsiz Saçlar için Saç Bakımı

Hacimsiz Saçlar için Saç Bakımı

Hacimsiz Saçlar için Saç Bakımı

Hacimsiz, kolay şekil almayan ya da şekli hemen bozulan sönük saçlardan birçok kişi şikayetçi. Herkes sağlıklı ve hacimli saçlara sahip olmak ister. Nedenini anlamak zor değil. Çünkü saçlarımız görünümümüzü doğrudan etkileyen değişmez bir parçamız. O yüzden saçlarımızın sağlığını ve görünümünü önemsiyoruz. Saçların görünümünü etkileyen maddelerden biri de saçların hacmi. Hacimsiz saçlar, sağlıksız ve bakımsız görünürken; hacimli saçlar ise sağlıklı, canlı ve daha bakımlı görünüyor.

Hacimli saçlara sahip olmak birçok kişinin ortak arzusu. Bunu başarmak için ve saçınızın sağlıklı ve güçlü olmasını sağlamak için atabileceğiniz bazı adımlar var. 

Hacimsiz Saçlar için Neler Yapmalıyız?

  • Doğru türde şampuan ve saç kremi kullanmak: Saçların sağlığı ve görünümü için saçlarınıza özel şampuanı kullanmak oldukça önemli.
  • Dengeli beslenmek: Vücut ve saç sağlığı için beslenmenin önemini de atlamamalıyız.
  • Isıyla şekillendirme araçlarından kaçınmak: Saçlara sürekli ısı uygulamak saçın yıpranmasına ve hacimsiz olmasına sebep olabilir. O yüzden yüksek ısıda şekillendirici araçları olabildiğince az kullanmak daha iyi olacaktır.
  • Koruyucu şekillendirme tekniklerini kullanmak: Saçı yüksek ısıya maruz bırakmadan şekillendirmenin birçok yolu var. Saça zarar vermeden şekillendirme yöntemlerinden bahsettiğimiz yazımızı okumak için tıklayın.
  • Saçları nemsiz bırakmamak
  • Düzenli saç bakımı yapmak ya da yaptırmak
  • Boya gibi saçı yıpratan işlemler uygularken dikkat etmek
  • Saç kesiminizi değiştirmek: Hacimsiz ya da çok hızlı hacmini kaybeden saçlara sahipseniz daha hareketli bir saç modelinde saçınızı kestirerek saçlarınızın daha hacimli görünmesini sağlayabilirsiniz.

Bunlara ek olarak saçlarınızı yıkadıktan sonra yapabileceğiniz birkaç kolay yöntemle nasıl daha hacimli saçlara sahip olabileceğinizden de bahsedelim.

  • Saçları başınızı öne eğerek kurutmak: Saçlarınızı başınızı öne eğerek kuruttuğunuzda saç diplerinizi havalandırırsınız ve bu sayede saçlarınız daha volümlü ve hacimli olur. 
  • Duş sonrasında saç yapınıza uygun şekillendirici saç bakım kremleri kullanarak saçlarınızı şekillendirebilirsiniz. 

Zaten hacimli saçlara sahibim, saçlarımı nasıl koruyabilirim mi diyorsunuz?

Saçlarınızı Korumak için Ne Yapabilirsiniz?

Hacimli saçlara sahipseniz ve saçlarımı korumak için ne yapabilirim diye merak ediyorsanız gelin biraz da ondan bahsedelim. Hacimli saçlara sahipseniz saçlarınızın sağlıklı ve güçlü görünmeye devam etmesi için yapabileceğiniz ya da yapmamanız gereken pek çok şey var. Saç yapınıza uygun saç bakımı ile kullandığınız şekillendirici ürünlerden, ısıdan ve ısıyla şekillendirmeden ve diğer çevresel faktörlerden kaynaklanan hasarı önlemeye yardımcı olabilir.

Hacimli saçlarınızın olduğu şekilde kalması ve en iyi şekilde görünmesi için saçlarınıza uygun saç bakımı uygulamalısınız. Henüz saçlarınıza uygun bakımı uygulamaya başlamadıysanız Formule de Beaute ile Formülünüzü Yaratın ve saçlarınızı koruyun. 

Saçlarınızı korumak için kimyasal içerikli ürünlerden uzak durmalısınız. Kimyasal içerikli ürünler saçın yapısını bozacak ve hacimsiz bir görüntüye sebep olacaktır. Saçlarınızın hacimli görünmesi için saç derinizi nemlendirmelisiniz. Bunun için nemlendirici bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Saçlarınızı güneş ışınlarından ya da hava kirliliği gibi çevresel faktörlerden korumak için şapka kullanabilirsiniz. Yine beslenmenize dikkat ederek saçlarınızın sağlığını da destekleyebilirsiniz.