256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Hızlı teslimat
Sana özel kokular
Sana özel renkler
Sana özel formül
256 Bit SSL ile güvende alışveriş ve Havale ile Ödeme
Ücretsiz Kargo
Boyalı Saçların Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Boyalı Saçların Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Boyalı Saçların Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Saçlarımızı keserek, boyayıp renklendirerek değişiklik yapmayı seviyoruz. Bazen sadece küçük bir değişiklik olsun diye saç rengimize yakın renklerde bazen ise doğal renginden daha çok yakıştığını düşündüğümüz bambaşka renklerde boyatıyoruz. 

Saçlarımızı sık sık boyamak ya da boyatmak, sürekli işlem görmesine sebep olacağı için saçlarımızı kırılgan ve hassas hale getirir. Bu yüzden boyalı saçlar daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. 

Gelin boyalı saçların kırılmasını ve yıpranmasını önlemek ve rengini korumasını sağlamak için nasıl bakımlar yapabileceğimizden bahsedelim. 

Boyalı Saçlarımızı Korumak İçin Yapabileceklerimiz

  1. Sık Yıkamayalım

Saçlarımızı boyadıktan sonra sık sık yıkamak boyanın çabuk akmasına sebep olacaktır. Boyalı ya da boyasız fark etmeden her saç tipi/şekli için sık aralıklarla saç yıkamak zararlıdır. Saçın kendi yağıyla da beslenmesi gerekir. Ancak boyalı saçlarda hem boyanın akmaması hem de kuruluk gibi problemlerin yaşanmaması için daha az sıklıkta yıkamak daha doğrudur. 

  1. Renk Koruyucu Ürünler

Şampuan seçimi boyalı saçlarda da oldukça önemli. Saçlarımızı boyadıktan sonra renk koruyucu şampuan ve bakım kremleri kullanmalıyız. Boyalı saçlara uygun ürünler kullanarak saçlarımızın daha fazla yıpranmasını da engelleyebiliriz. 

  1. Sülfat ve Parabensiz Ürünler

Şampuanların içerisinde köpürmesini sağlamak için sülfat ve paraben bulunabiliyor. Şampuan seçerken içerisinde sülfat ve paraben olmamasına dikkat etmeliyiz. Sülfat ve paraben sadece boyalı saçlar için değil, her saç tipi için zararlı içeriklerdir.

  1. Çok Sıcak Su Kullanmayalım

Duş sırasında çok sıcak su kullanımı, boyanın akmasına sebep olacağı için ılık veya soğuk su kullanmamız yararımıza olacaktır. 

  1. Isı ve Güneş Koruyucu Ürünler

Saçlarımızı düzleştiriyor, maşa yapıyor ve ısıya maruz bırakıyoruz. Isı veren şekillendiricileri kullanmadan önce ısı koruyucu ürünler kullanalım. Aynı şekilde güneşe maruz kalmaması için de koruyucu ürün kullanmak oldukça önemli. Güneşe çıkmadan önce cildimizi koruduğumuz gibi saçlarımızı da korumamız gerekir. 

  1. Vitamin Takviyesi

Saçlarımızı korumak, parlak ve canlı tutmak için vitaminlerden de yararlanabiliriz.  B, C ve E vitaminleri saçın korunmasına yardımcı olacaktır. Bu vitaminleri beslenmemize ve bakımımıza ekleyebiliriz. Biotin içeren ürünler kullanmak da faydalı olacaktır. 

  1. Kırıkları Aldırmak

Saçın kırıklarını aldırmak daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayacaktır. Boyalı saçlarda da kırıkları aldırmak gereksiz ağırlığı önleyecek ve saçların daha bakımlı görünmesini sağlayacaktır. 

  1. Havasız Bırakmayalım

Saçları havasız bırakmak saç diplerinin zarar görmesine sebep olabilir. Bu sebeple saçlarımıza hava aldırmak da önemli bir maddedir. Bu konuyu detaylı olarak incelediğimiz "Hava Almayan Saçların Bakımı Nasıl Yapılmalı?” başlıklı blog içeriğimizi okumak için tıklayın. 

  1. Klorlu Sudan Uzak Durmaya Çalışalım

Özellikle yaz aylarında havuza girdiğimizde saçlarımız klora maruz kalır. Boyama sonrası saçlarımızı hemen klorlu suya maruz bırakmamak daha doğrudur ancak bu mümkün değilse klordan koruyacak bakım ürünleri kullanarak da zararı en aza indirmeyi sağlayabiliriz.